10 Cara Terbaik Buat Duit Di Internet Pada Tahun 2022

Sertai channel Telegram Makna.online shopping lebih bermakna untuk lihat macam2 produk menarik dan kupon istimewa!

Biasa kan dengar ? Buat duit dekat Internet ni senang!

Free je buat duit! Tapi sebenarnya tak free pun. Tak percuma.

Mesti ada benda yang kena buat dulu sebelum kita dapat hasilnya.

Dan betullah tu. Halangan pun makin banyak. Sejak pandemik melanda, ramai orang dah mula menggunakan Internet sebagai sumber trafik dan ramai pesaing baru untuk apa-apa jenis produk atau servis sekarang ni.

Setiap hari, lebih ramai orang ingin tahu bagaimana mereka boleh membuat wang dalam talian secara percuma. Mereka mahu keluar dari pekerjaan yang membosankan, meletihkan, atau sebaliknya tidak ideal dan menjadi bos mereka sendiri dari keselesaan rumah mereka sendiri. Dan mereka mahu melakukannya tanpa membelanjakan sumber berharga yang mereka ada sekarang.

Hari ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk melakukannya. Kami akan melihat 11 cara terbaik untuk menjana wang dalam talian pada tahun 2022—tiada tangkapan dan tiada wang tunai diperlukan daripada anda untuk bangkit dan berlari.

Bagaimana untuk membuat wang dalam talian tanpa membayar apa-apa

  1. Menjadi pembantu maya
    Jika anda mempunyai kemahiran mengatur dan merancang, menjadi pembantu maya ialah cara terbaik untuk membuat wang tambahan dalam talian. Pekerjaan pembantu maya melibatkan melakukan pelbagai tugas seperti mengurus halaman media sosial, membalas e-mel dan menerima panggilan telefon bagi pihak perniagaan.

Dengan bilangan usahawan solo yang semakin meningkat, pembantu maya melihat peningkatan mendadak dalam permintaan untuk perkhidmatan mereka. Anda boleh bermula dengan memohon kerja di Upwork, Indeed, atau Pekerjaan Pembantu Maya. VA memperoleh purata sekitar $19.36 sejam, menurut Indeed.com.

Beberapa pembantu maya juga telah berjaya dengan membina jenama peribadi mereka sendiri dan mempromosikannya kepada usahawan dan syarikat baru. Anda boleh mengikutinya dengan membuat halaman Perniagaan Facebook dan menyempurnakannya dengan kandungan yang mempromosikan perkhidmatan anda. (Percuma untuk menciptanya dan anda boleh mengongsinya di mana-mana sahaja di web.)

  1. Buat kajian dalam talian

Adakah anda pandai menggunakan Google untuk mencari maklumat tertentu? Jika ya, terdapat banyak peluang untuk anda menjana wang dalam talian secara percuma.

Banyak syarikat dalam industri yang berbeza mengupah penyelidik web untuk mencari sumber maklumat yang paling relevan dan boleh dipercayai untuk mereka. Kemudian mereka berkongsi maklumat itu dengan pelanggan mereka untuk membantu mereka membuat keputusan perniagaan yang termaklum. Anda boleh memohon untuk menjalankan tugas mereka —yang anda perlukan hanyalah komputer dan akses internet.

Berikut ialah beberapa syarikat yang kerap mencari penyelidik dalam talian:

Wonder mengupah penyelidik maya untuk mencari jawapan berkualiti kepada soalan yang dikemukakan oleh pelanggannya. Tugas mungkin melibatkan pengumpulan statistik, menerangkan arah aliran pasaran atau menentukan landskap kompetitif.
10EQS mengupah pakar industri yang boleh menyelidik dan menjawab soalan yang berkaitan dengan industri tertentu mereka. Jika anda mempunyai pengetahuan yang luas tentang industri, anda boleh memohon untuk menyertai pasukan pakar 10EQS untuk peluang mengusahakan projek penyelidikan secara langsung.
Anda juga boleh memohon kerja penyelidikan internet di Upwork dan Indeed .

  1. Transkripsikan fail audio dan video
    Walaupun kecerdasan buatan muncul sebagai alat untuk membantu transkripsi pertuturan ke teks, ia masih jauh dari sempurna. Oleh itu, banyak syarikat bergantung pada ahli transkripsi untuk menukar audio daripada video dan fail pertuturan kepada teks yang tepat.

Anda boleh mengunci peranan sambilan dengan syarikat seperti Rev atau bekerja bebas dengan berbilang firma untuk projek tertentu. Kebanyakan syarikat membenarkan anda memilih tugasan yang anda kerjakan dan menetapkan jadual anda sendiri. Bahagian yang terbaik ialah anda tidak perlu melabur apa-apa terlebih dahulu — hanya gunakan pembesar suara yang terbina dalam komputer anda untuk menyalin.

Untuk berjaya sebagai transkrip, anda perlu mengukuhkan kemahiran menaip anda. Kerja anda perlu bebas ralat dan mudah difahami oleh pelanggan. Mula berlatih dengan menyalin fail audio pendek supaya anda bersedia untuk memohon pekerjaan dengan syarikat transkripsi.

  1. Sediakan Patreon
    Patreon ialah platform keahlian yang membantu artis dan pencipta mendapat bayaran. Melalui platform ini, peminat boleh melanggan projek dengan membayar langganan. Jika anda kerap membuat video, podcast atau muzik dan mempunyai pengikut, anda boleh menyertai Patreon untuk membenarkan peminat anda yang paling bersemangat menyokong kerja anda melalui keahlian bulanan.

Untuk berjaya di Patreon, anda perlu menawarkan pengikut anda sesuatu yang menarik untuk mendapatkan sokongan mereka. Ini mungkin bermakna melibatkan mereka dalam proses kreatif anda atau menawarkan kandungan eksklusif yang dibuat khusus untuk mereka. Lihat idea ini untuk mendapatkan ganjaran yang boleh anda tawarkan kepada peminat anda di platform.

Ia adalah percuma untuk mendaftar dengan Patreon. Syarikat hanya menerima peratusan kecil sebaik sahaja anda mula menjana pendapatan.

  1. Semak tapak web dan apl
    Satu lagi cara untuk membuat wang dalam talian secara percuma ialah menyemak tapak web secara tunai.

Sesetengah syarikat menawarkan pembayaran kepada orang ramai dan produk percuma untuk meninggalkan testimoni di tapak mereka. Perniagaan lain membayar orang untuk memeriksa kualiti dan prestasi tapak web mereka.

Apabila menyemak tapak web, anda biasanya akan memeriksa kefungsian tapak dan berapa cepat ia dimuatkan. Jumlah yang anda peroleh akan bergantung pada pasaran yang anda bekerjasama dan kaedah ujian yang anda gunakan. Dalam kebanyakan keadaan, anda akan memperoleh lebih banyak jika anda bersedia melakukan sesi ujian satu sama satu dengan pelanggan melalui persidangan video.

Berikut adalah beberapa syarikat yang boleh anda sertai:

Pengujian Pengguna untuk apl, tapak web dan ujian pengalaman pengguna
TryMyUI untuk ujian tera dan berasaskan tinjauan
Testbirds untuk produk digital, kedai dan ujian aplikasi mudah alih
Tiada satu pun daripada syarikat ini memerlukan anda membayar yuran pendaftaran, jadi anda boleh mula menyemak tapak web dan menjana wang tanpa sebarang pelaburan.

  1. Sertai program affiliate
    Adakah anda fikir anda mempunyai kemahiran pemasaran untuk mempromosikan sesuatu dengan berkesan? Sertai program affiliate dan dapatkan komisen dengan mempromosikan produk, perkhidmatan atau jenama pada platform yang berbeza. Sebaik sahaja anda diterima, anda akan menerima pautan ahli gabungan untuk dikongsi dengan orang lain.

Apabila seseorang membeli produk atau perkhidmatan selepas mengklik pautan anda, anda akan menerima komisen, bersama-sama dengan kredit untuk rujukan. Bayaran komisen bergantung pada program ahli gabungan dan produk yang dipromosikan—barangan asas di pasaran Amazon tidak akan membayar banyak, tetapi mempromosikan perkhidmatan digital seperti pengehosan web mungkin memberi anda ratusan atau bahkan ribuan dolar.

Bertentangan dengan kepercayaan popular, pemasaran gabungan tidak bergantung pada promosi blog untuk menjana pendapatan bagi pemasar. Anda boleh menggunakan akaun media sosial anda seperti Instagram dan Facebook untuk mempromosikan perniagaan dan mendapatkan wang.

  1. Lancarkan saluran YouTube

Pernah terfikir untuk menjadi YouTuber? Pada masa kini, anda boleh merakam video unboxing, tutorial produk dan skit lucu dengan apa-apa selain telefon pintar anda. Dan tidak memerlukan sebarang bayaran untuk menyediakan saluran YouTube anda. Dengan melog masuk ke YouTube menggunakan akaun Google anda, anda boleh membuat saluran baharu dengan nama anda atau nama tersuai.

Sebagai pemilik saluran YouTube, anda akan mempunyai beberapa peluang untuk menjana wang. Setelah anda mencapai 1,000 pelanggan, anda boleh mula menjana pendapatan dengan menyiarkan iklan pada saluran anda. Anda juga boleh bekerjasama dengan jenama pada kandungan yang ditaja, menjual barangan atau menjadi ahli gabungan untuk mengewangkan saluran YouTube anda .

Kunci kepada saluran YouTube yang berjaya ialah fokus pada satu niche. Anda boleh menawarkan tutorial kecantikan, menyemak produk teknologi, membuat pusingan harian harga mata wang kripto—apa sahaja yang anda fikir akan membawa lebih banyak tontonan.

8. Menjadi ejen pelancongan dalam talian
Adakah anda tahu di mana untuk mencari tawaran penerbangan dan pakej percutian terbaik? Pertimbangkan bekerja dari rumah sebagai ejen pelancongan maya.

Ejen pelancongan dibayar untuk membantu orang ramai merancang percutian dan perjalanan peribadi. Memandangkan logistik (penerbangan sambungan, penginapan, lawatan bersiar-siar, dsb.) boleh menjadi luar biasa, ramai individu bergantung pada ejen pelancongan untuk memudahkan perjalanan mereka.

Anda tidak memerlukan sebarang pensijilan khas untuk menjadi ejen pelancongan dalam talian. Apa yang anda perlukan ialah penyelidikan dan kemahiran organisasi untuk merancang perjalanan yang lancar untuk pelanggan anda dalam bajet yang mereka sebutkan. Untuk mendapatkan bantuan, anda boleh bekerjasama dengan syarikat yang berbeza untuk mendapatkan diskaun untuk ditawarkan kepada pelanggan anda.

  1. Jual gambar dalam talian
    Jika anda kerap mengambil foto atau mempunyai banyak imej pada cakera keras anda, anda boleh menjualnya kepada agensi saham untuk mendapatkan sedikit wang. Anda akan menerima komisen setiap kali seseorang memuat turun salah satu gambar anda —sama ada jumlah tetap atau peratusan seperti yang ditentukan oleh tapak imej stok.

Tapak web terbaik untuk menjual foto anda dalam talian:

pecah
Shutterstock
Alami
iStock
Jika anda membina koleksi yang bagus di sekitar tema tertentu, anda boleh memperoleh jumlah wang yang banyak daripadanya. Dan bahagian yang terbaik ialah setiap imej yang anda muat naik boleh dijual berulang kali, walaupun sesetengah tapak web mungkin memerlukan anda menjadikan foto itu eksklusif untuk platform mereka.

  1. Menawarkan perundingan media sosial
    Tahu cara mendapatkan pengikut di Instagram, TikTok, atau Pinterest? Letakkan kemahiran anda untuk dijual dengan mempromosikan diri anda sebagai perunding media sosial. Jenama akan menghubungi anda untuk sumbang saran idea kreatif, menghasilkan video dan banyak lagi. Ini adalah peluang menjana wang yang hebat untuk individu yang mempunyai kemahiran media sosial, kerana anda boleh menggunakan profil sedia ada anda sebagai portfolio anda. Pasarkan portfolio anda dalam kumpulan dan forum pemasaran digital. Dan jangan lupa sertakan pautan dalam e-mel jangkauan yang anda hantar kepada agensi.

Perlukan inspirasi? Lihat cerita Lucas O’Keefe . Perjalanannya bermula dengan video TikTok tular yang bertukar menjadi perniagaan perundingan penuh membantu jenama mendapat pengikut di media sosial.

Ringkasan: Bagaimana untuk membuat wang secara percuma pada tahun 2022
Memandangkan kami mengalu-alukan 2022, peluang untuk mendapatkan wang dalam talian tanpa pelaburan semakin banyak—anda boleh bekerja sebagai ahli gabungan, memulakan saluran YouTube, menawarkan perundingan media sosial atau menjual foto anda dalam talian. Ia hanya memerlukan sedikit usaha dan masa untuk melihat dividen daripada kerja anda.

Secara ringkasnya, berikut ialah semua cara terbaik untuk menjana wang dalam talian secara percuma:

  1. Menjadi pembantu maya
  2. Buat kajian dalam talian
  3. Transkripsikan fail audio dan video
  4. Sediakan Patreon
  5. Semak tapak web dan apl
  6. Sertai program gabungan
  7. Lancarkan saluran YouTube
  8. Mengambil bahagian dalam kumpulan fokus
  9. Menjadi ejen pelancongan dalam talian
  10. Jual gambar dalam talian
  11. Tawarkan perundingan media sosial

Idea menjana wang yang manakah anda akan cuba dahulu? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Nak cari makna perkataan? Guna ruangan bawah:

Iklan #1:

Macam Tak Percaya! 😱 Hanya 1 Sachet Sehari Makin Bertenaga, Kulit Lebih Glowing & Mood Lebih Ceria Sepanjang Hari..

"Paling best lepas mnum Sofra ni, saya dh tak penat macam dlu dan asyik lapar je. Mood pun makin baik, sampai suami tegur lah skrg dh tk moody macam dlu."- Pn.Aisha, Kuala Lumpur

Hasil gabungan 10 superfood ni dapat bantu anda yang ada masalah ini :-

👉🏻 Badan lesu

👉🏻 Rambut gugur

👉🏻 Asyik lapar

👉🏻 Cepat penat bila buat kerja

👉🏻 Hilang fokus waktu buat aktiviti harian

Klik link di bawah sekarang.

https://sofrabeauty.com/

Iklan #2:

😱😱 Sekali sarung je abes menyorok lelemak tu! Boleh la melaram kebaya dengan confident raya ni!

Mantap uols! Sarung-sarung terus Ramping...

Tak perlu nak kawal nafsu makan lagi dahhh

Ini yang BEST nya Girdle Eyma Wear :-

✅ Strechable

✅ Premium cotton

✅ Berkualiti (Anti-bau / getah elastik)

✅ Push up menaikkan booty dan melindungi uterus

✅ Selesa dan Tiada besi / Tulang

Grab PROMO Raya dekat sini ---->> https://pantasorder.com

Iklan #3:

BIAR BETUL! BELI 6 DAPAT 13!

Panties Viral Ni Sekali Sarung Je Rasa Fit-fit Tak Ketat dan 99% Selesa!

======================

"Best pakai panties ni, kain lembut dan selesa..Lagi pula kain jenis memeri, sejuk je bila pakai" Cikgu Faridah, 36, Klang

======================

✅ 100% kain cotton

✅ Import daripada luar negara

✅ Kain sejuk & memeri

✅ Tak bergulung bila dipakai

✅ Benang tak mudah tercabut bila basuh

✅ Tutup perut

✅ 4 Warna pilihan menarik (sesuai pakai setiap hari)

✅ Free size (40-80KG)

Rebut Promosi Sekarang! Terus Dari Kilang :

🔥🔥🔥 Beli 6 Percuma 7 🔥

🔥 🔥 Beli 8 Percuma 12 🔥🔥

🔥 Beli 10 Percuma 20 🔥🔥🔥

Cepat tekan --- >> https://mywomensecret.com

Leave a Comment