Maksud apit

Sertai channel Telegram Makna.online shopping lebih bermakna untuk lihat macam2 produk menarik dan kupon istimewa!

apit dalam bahasa Inggeris: apit

Maksud perkataan ini:

[a.pit] | اڤيت

Definisi : 1. berada di antara dua benda (orang dll), tercepit, terhimpit; 2. = apitan perkakas utk menyepit (menghimpit); 3. = pengapit orang yg mengiring raja, ajutan, barang yg di kiri kanan sesuatu; ~ cina a) rotan utk menyepit jari murid yg nakal; b) barang yg dihimpit atau disepit; ~ kanan (kiri) pemain (dlm permainan sepak takraw) dlm barisan hadapan betul-betul ke kanan (ke kiri); ~ khutbah hari raya (sama ada hari raya puasa atau hari raya haji) yg jatuh pd hari Jumaat dan dgn ini khutbah di­baca dua kali pd hari tersebut; ~ lempang a) papan yg di atas lunas (pd perahu); b) pengi­ring raja, ajutan; ~ tempang papan yg me­nutup rangka perahu, badan perahu; apit-apit perangkap tikus (harimau dll); berapit 1. berada di antara dua benda (orang dll); duduk ~ duduk di antara dua orang; 2. berdekatan, berhimpit, bersanding; bintang ~ dua bintang yg berdekatan letaknya; mengapit 1. menyepit, menghimpit, me­nindih; ~ minyak memerah minyak; 2. menempatkan di antara dua benda (orang dll), mengiringi di kiri kanan: semasa dibawa ke penjara, dia diapit oleh dua orang polis; diapit tidak bersanggit, ditambat tidak bertali prb perempuan yg tidak diberi nafkah oleh suaminya tetapi tidak pula diceraikan; memperapitkan merapatkan, menghimpit­kan; apitan 1. perkakas utk menghimpit (mengem­-pa, menyepit): ~ minyak; ~ tebu; 2. (Lin) awalan dan akhiran yg diberi serentak pd sesuatu kata (mis ke…an, pe…an, dll); pengapitan perihal mengapit; pengapit 1. perkakas utk mengapit; 2. picitan (dgn jari); 3. orang di kiri kanan pengantin; 4. pembantu, ajutan, apit. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

Nak cari makna perkataan? Guna ruangan bawah:

Iklan #1:

Macam Tak Percaya! 😱 Hanya 1 Sachet Sehari Makin Bertenaga, Kulit Lebih Glowing & Mood Lebih Ceria Sepanjang Hari..

"Paling best lepas mnum Sofra ni, saya dh tak penat macam dlu dan asyik lapar je. Mood pun makin baik, sampai suami tegur lah skrg dh tk moody macam dlu."- Pn.Aisha, Kuala Lumpur

Hasil gabungan 10 superfood ni dapat bantu anda yang ada masalah ini :-

👉🏻 Badan lesu

👉🏻 Rambut gugur

👉🏻 Asyik lapar

👉🏻 Cepat penat bila buat kerja

👉🏻 Hilang fokus waktu buat aktiviti harian

Klik link di bawah sekarang.

https://sofrabeauty.com/

Iklan #2:

😱😱 Sekali sarung je abes menyorok lelemak tu! Boleh la melaram kebaya dengan confident raya ni!

Mantap uols! Sarung-sarung terus Ramping...

Tak perlu nak kawal nafsu makan lagi dahhh

Ini yang BEST nya Girdle Eyma Wear :-

✅ Strechable

✅ Premium cotton

✅ Berkualiti (Anti-bau / getah elastik)

✅ Push up menaikkan booty dan melindungi uterus

✅ Selesa dan Tiada besi / Tulang

Grab PROMO Raya dekat sini ---->> https://pantasorder.com

Iklan #3:

BIAR BETUL! BELI 6 DAPAT 13!

Panties Viral Ni Sekali Sarung Je Rasa Fit-fit Tak Ketat dan 99% Selesa!

======================

"Best pakai panties ni, kain lembut dan selesa..Lagi pula kain jenis memeri, sejuk je bila pakai" Cikgu Faridah, 36, Klang

======================

✅ 100% kain cotton

✅ Import daripada luar negara

✅ Kain sejuk & memeri

✅ Tak bergulung bila dipakai

✅ Benang tak mudah tercabut bila basuh

✅ Tutup perut

✅ 4 Warna pilihan menarik (sesuai pakai setiap hari)

✅ Free size (40-80KG)

Rebut Promosi Sekarang! Terus Dari Kilang :

🔥🔥🔥 Beli 6 Percuma 7 🔥

🔥 🔥 Beli 8 Percuma 12 🔥🔥

🔥 Beli 10 Percuma 20 🔥🔥🔥

Cepat tekan --- >> https://mywomensecret.com

Leave a Comment