Maksud maaf

Sertai channel Telegram Makna.online shopping lebih bermakna untuk lihat macam2 produk menarik dan kupon istimewa!

maaf dalam bahasa Inggeris: sorry

Maksud perkataan ini:

[ma.Öaf] | معاف

Definisi : 1 pembebasan drpd sebarang tun-tutan kesalahan dll; ampun: meminta ~ kpd ibu bapanya. 2 = maafkanlah meminta supaya tidak dimarahi; meminta supaya dibenarkan dll: Saya tidak dpt pergi, ~ saja. bermaaf-maafan saling memberi maaf. memaafi memberi maaf kpd seseorang; mengampuni: Walapun dia berbuat salah, saya ~nya kerana dia masih keanak-anakan. memaafkan memberi maaf atas kesalahannya dll; mengampunkan: Aku tidak mahu ~ kesalahannya. kemaafan hal atau keadaan bebas drpd kesilapan atau kesalahan; keampunan permaafan perbuatan atau hal bermaaf-maafan. pemaafan perbuatan (hal dsb) memaafi atau memaafkan; pengampunan. pemaaf 1 orang yg suka (selalu) memaafi atau memaafkan. 2 bersifat suka memaafi atau memaafkan: Dia dihormati kerana sikapnya yg murah hati dan ~. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)

Iklan #1:

Macam Tak Percaya! 😱 Hanya 1 Sachet Sehari Makin Bertenaga, Kulit Lebih Glowing & Mood Lebih Ceria Sepanjang Hari..

"Paling best lepas mnum Sofra ni, saya dh tak penat macam dlu dan asyik lapar je. Mood pun makin baik, sampai suami tegur lah skrg dh tk moody macam dlu."- Pn.Aisha, Kuala Lumpur

Hasil gabungan 10 superfood ni dapat bantu anda yang ada masalah ini :-

👉🏻 Badan lesu

👉🏻 Rambut gugur

👉🏻 Asyik lapar

👉🏻 Cepat penat bila buat kerja

👉🏻 Hilang fokus waktu buat aktiviti harian

Klik link di bawah sekarang.

https://sofrabeauty.com/

Iklan #2:

😱😱 Sekali sarung je abes menyorok lelemak tu! Boleh la melaram kebaya dengan confident raya ni!

Mantap uols! Sarung-sarung terus Ramping...

Tak perlu nak kawal nafsu makan lagi dahhh

Ini yang BEST nya Girdle Eyma Wear :-

✅ Strechable

✅ Premium cotton

✅ Berkualiti (Anti-bau / getah elastik)

✅ Push up menaikkan booty dan melindungi uterus

✅ Selesa dan Tiada besi / Tulang

Grab PROMO Raya dekat sini ---->> https://pantasorder.com

Nak cari makna perkataan? Guna ruangan bawah:

Leave a Comment