Maksud tentera

Sertai channel Telegram Makna.online shopping lebih bermakna untuk lihat macam2 produk menarik dan kupon istimewa!

tentera dalam bahasa Inggeris: army

Maksud perkataan ini:

[ten.te.ra] | تنتراDefinisi : 1. = bala ~ sl seluruh orang yg berpe­rang; 2. pasukan yg terdiri drpd askar dll yg dilatih utk berperang (menjaga keselamatan dll); 3. = anggota ~ orang yg menjadi anggota angkatan perang (askar dll); masuk ~ menjadi askar; 4. yg bersangkutan dgn angkatan perang (dlm kata majmuk): rumah sakit ~; ~ darat bahagian angkatan perang yg bertugas di daratan; ~ gerak cepat pasukan (askar dll) yg mudah dipindah-pindahkan dgn cepat; ~ laut angkatan perang yg bertugas di laut; ~ payung terjun tentera yg terjun dr kapal ter­bang dgn payung terjun; ~ pendudukan tentera asing yg menduduki sesuatu daerah dll; ~ sukarela pasukan tentera yg berkhidmat secara sukarela; ~ udara angkatan perang yg dilengkapi dgn kapal terbang dll; ~ upahan askar yg diupah utk berperang; ~ wataniah pasukan tentera sukarela utk mempertahan­kan negara dlm masa darurat; ketenteraan perihal tentera: perjanjian itu melibatkan masalah politik dan ~; petenteraan, pertenteraan tempat tentera dikumpulkan, urusan mengenai tentera. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

Iklan #1:

Macam Tak Percaya! 😱 Hanya 1 Sachet Sehari Makin Bertenaga, Kulit Lebih Glowing & Mood Lebih Ceria Sepanjang Hari..

"Paling best lepas mnum Sofra ni, saya dh tak penat macam dlu dan asyik lapar je. Mood pun makin baik, sampai suami tegur lah skrg dh tk moody macam dlu."- Pn.Aisha, Kuala Lumpur

Hasil gabungan 10 superfood ni dapat bantu anda yang ada masalah ini :-

👉🏻 Badan lesu

👉🏻 Rambut gugur

👉🏻 Asyik lapar

👉🏻 Cepat penat bila buat kerja

👉🏻 Hilang fokus waktu buat aktiviti harian

Klik link di bawah sekarang.

https://sofrabeauty.com/

Iklan #2:

😱😱 Sekali sarung je abes menyorok lelemak tu! Boleh la melaram kebaya dengan confident raya ni!

Mantap uols! Sarung-sarung terus Ramping...

Tak perlu nak kawal nafsu makan lagi dahhh

Ini yang BEST nya Girdle Eyma Wear :-

✅ Strechable

✅ Premium cotton

✅ Berkualiti (Anti-bau / getah elastik)

✅ Push up menaikkan booty dan melindungi uterus

✅ Selesa dan Tiada besi / Tulang

Grab PROMO Raya dekat sini ---->> https://pantasorder.com

Nak cari makna perkataan? Guna ruangan bawah:

Leave a Comment