Maksud untung

Sertai channel Telegram Makna.online shopping lebih bermakna untuk lihat macam2 produk menarik dan kupon istimewa!

untung dalam bahasa Inggeris: profit

Maksud perkataan ini:

[un.tung] | اونتوڠDefinisi : 1 sesuatu yg telah ditentukan (oleh Yang Maha Kuasa) akan berlaku kpd seseorang; nasib: Ia menangis mengenangkan ~ dirinya yg malang itu. 2 tidak membawa kecelakaan; bernasib baik; mujur: ~ engkau membawa wang, jika tidak, terpaksa kita berjalan kaki pulang. 3 laba yg diperoleh dlm perniagaan: Pd bulan lalu, syarikat itu telah mendapat ~ sebanyak RM10,000/-. 4 manfaat; faedah: Apa ~nya berbuat aniaya kpd orang lain? ~ atas kertas untung yg belum nyata yg mungkin diperoleh pelabur, peniaga dsb berdasarkan jangkaan yg dibuat atau berdasarkan faktor tertentu. ~ batu nasib yg tidak baik; sial. ~ bersih laba yg diperoleh selepas ditolak segala perbelanjaan. ~ kasar untung yg belum ditolak segala perbelanjaan. ~ nasib nasib seseorang. ~ sabut nasib yg selalu baik. untung-untung kalau-kalau; barangkali: Marilah kita pergi sekarang, ~ masih ada orang yg berjual di situ. beruntung 1 mendapat atau beroleh untung. 2 bernasib baik; mujur: Dia sungguh ~ kerana suaminya sangat bertimbang rasa. keberuntungan perihal beruntung; kemujuran; kebahagiaan: Perkahwinannya dgn Aminah membawa ~ yg tidak ternilai. beruntung-untungan berserah kpd nasib semata-mata (tidak bersungguh-sungguh mengharapkan hasil). menguntungkan 1 men­datang­kan untung atau laba; memberi untung kpd: Perusahaan kain batik tidak berapa ~ sekarang ini. 2 menjadikan ada untungnya; menyebabkan mendapat untung: Segala usahanya itu sangat-sangat ~ bangsa dan negara. 3 memberi faedah atau manfaat kpd: Ceramah itu sangat ~ penuntut-penuntut tingkatan enam. keuntungan 1 sesuatu yg menguntungkan; apa-apa yg mendatangkan untung: Tindakan segera yg diambil telah membawa ~ kpd syarikat itu. 2 faedah; manfaat: Pergaduhan itu tidak memberi apa-apa ~ kpd kedua-dua pihak. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)

Nak cari makna perkataan? Guna ruangan bawah:

Iklan #1:

Macam Tak Percaya! 😱 Hanya 1 Sachet Sehari Makin Bertenaga, Kulit Lebih Glowing & Mood Lebih Ceria Sepanjang Hari..

"Paling best lepas mnum Sofra ni, saya dh tak penat macam dlu dan asyik lapar je. Mood pun makin baik, sampai suami tegur lah skrg dh tk moody macam dlu."- Pn.Aisha, Kuala Lumpur

Hasil gabungan 10 superfood ni dapat bantu anda yang ada masalah ini :-

👉🏻 Badan lesu

👉🏻 Rambut gugur

👉🏻 Asyik lapar

👉🏻 Cepat penat bila buat kerja

👉🏻 Hilang fokus waktu buat aktiviti harian

Klik link di bawah sekarang.

https://sofrabeauty.com/

Iklan #2:

😱😱 Sekali sarung je abes menyorok lelemak tu! Boleh la melaram kebaya dengan confident raya ni!

Mantap uols! Sarung-sarung terus Ramping...

Tak perlu nak kawal nafsu makan lagi dahhh

Ini yang BEST nya Girdle Eyma Wear :-

✅ Strechable

✅ Premium cotton

✅ Berkualiti (Anti-bau / getah elastik)

✅ Push up menaikkan booty dan melindungi uterus

✅ Selesa dan Tiada besi / Tulang

Grab PROMO Raya dekat sini ---->> https://pantasorder.com

Iklan #3:

BIAR BETUL! BELI 6 DAPAT 13!

Panties Viral Ni Sekali Sarung Je Rasa Fit-fit Tak Ketat dan 99% Selesa!

======================

"Best pakai panties ni, kain lembut dan selesa..Lagi pula kain jenis memeri, sejuk je bila pakai" Cikgu Faridah, 36, Klang

======================

✅ 100% kain cotton

✅ Import daripada luar negara

✅ Kain sejuk & memeri

✅ Tak bergulung bila dipakai

✅ Benang tak mudah tercabut bila basuh

✅ Tutup perut

✅ 4 Warna pilihan menarik (sesuai pakai setiap hari)

✅ Free size (40-80KG)

Rebut Promosi Sekarang! Terus Dari Kilang :

🔥🔥🔥 Beli 6 Percuma 7 🔥

🔥 🔥 Beli 8 Percuma 12 🔥🔥

🔥 Beli 10 Percuma 20 🔥🔥🔥

Cepat tekan --- >> https://mywomensecret.com

Leave a Comment